Mūsu senču svētki 25. aprīlī: kāds ēdiens šodien jums ”piešķirs” veselību turpmākos 5 gadus!

Agrāk mūsu senču tautas svētki 25. aprīlī bija veltīti graudaugu sēšanai, pirmkārt – auzu sēšanai. Senatnē cilvēki zināja daudzas tradīcijas, kas liecināja par laba laika tuvošanos auzu sēšanai – tā ir kalmes ziedēšana, pumpuru parādīšanās uz bērza vai ozola lapām.

Šajos tautas svētkos ne tikai sēja auzas, bet arī gatavoja ēdienus no šīs ražas – putras, cepumus, ķīseli, pīrāgus. Saskaņā ar ticējumu šādi ēdieni šodien nes labu veselību un labsajūtu. Bet tas nebūt nav viss kas saistās ar šo dienu.

25. aprīļa svētki tiek uzskatīti par nelaimīgiem ceļošanai. Fakts ir tāds, ka aprīļa beigās ceļi bija izskaloti un klāti ar neizbraucamiem dubļiem. Cilvēki baidījās krauties uz ceļa, tāpēc pirms sasilšanas nekur tālu no mājām nebrauca.

Arī šodien tiek uzskatīta par neveiksmīgu uzņēmējdarbībai un zvejniecībai. Un sievietēm šodien nevajadzētu nodarboties ar rokdarbiem.

 

25. aprīlis – Zodiaka zīme

Šodien dzimis cilvēks pēc zodiaka zīmes ir Vērsis. Šīs dienas dzimšanas dienas puiši pēc dabas ir izlēmīgi, ar stingru gribu, pašpietiekami. Viņi vienmēr zina, ko vēlas no dzīves.

Lasi vēl: Divas zodiaka zīmes līdz nedēļas beigām gūs lielus un pat fenomenālus panākumus

Katrai situācijai viņiem ir pamata un rezerves plāns. 25. aprīlī dzimušie tiecas pēc greznības un bagātības. Viņi grūti panes trūkumu. Šī diena ir ļoti īpaša.

Šajā dienā noteikti nekādā gadījumā nevajadzētu darīt konkrētas lietas! Kādas? Skatāmies tālāk!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment